spot_img
Četvrtak, 19 svibnja, 2022
spot_img
HomeZanimljivostiČEKAO SAM GODINU DANA DA IH POBIJEM, ALI SE NE KAJEM: Šokantna...

ČEKAO SAM GODINU DANA DA IH POBIJEM, ALI SE NE KAJEM: Šokantna ispovijest najpoznatijeg bosanskohercegovačkog zatvorenika: Uništili su moj život!

-

Fikret Hadžić, zvani Hadžija, osuđen je na 24 godine zatvora za tri ubistva i, kako je rekao, “nije požalio što je ubio one koji su ga brutalno tukli i izboli nožem”.

Za Fikreta Hadžića zvanog Hadžija iz Lukavca kažu da je jedan od najpoznatijih zatvorenika u Bosni i Hercegovini. Trenutno se nalazi u zatvoru u Tuzli na izdržavanju kazne za trostruko ubojstvo. Nikada prije nije osuđivan. Čak ni prekršajno. Osuđen je na 24 godine zatvora, od čega je 18 godina odslužio u zatvoru u Zenici.

Njegova priča počinje 1997. godine kada se sukobio s četvoricom mještana, od kojih su trojica bila braća. U to vrijeme bio je vlasnik restorana u Lukavcu u koji su dolazila trojica braće, zbog čega su, kako je rekao, ostali gosti napuštali objekat.

Fikret Hadžić

“Oni su drvosječe i nemaju obrazovanje. Znate kad uđu u restoran s litrom vina u rukama i rudarama na nogama. Kad se pojave, drugi kulturniji gosti odmah odu”, rekao je Hadžija.

Kada je u jednom trenutku vidio da ne može pravilno voditi posao, odlučio je prodati restoran. Prodao ga je 1997. i htio se posvetiti drugim stvarima. Rekao je da nikada prije nije prekršio zakon. Sve se promijenilo 2001. godine, kako je rekao, kada ga je na ulici pretukao i izbo čovjek zbog kojeg  je prodao restoran.

Odabrano za Vas  IZJAVA GROBARA KOJI JE SAHRANIO MILOŠEVIĆA: "Sanduk sam morao otvoriti tek tamo.."

 

“Isti ti što su mi dolazili u restoran i kvarili posao bez ikakvog povoda su me pretukli na ulici, izboli nožem i šutirali nogama kao vreću. Jedva sam ostao živ. Policija je u tom trenutku naišla i spasili su me. Čulo se rotaciono svetlo, i oni su pobegli. Verovao sam da će ih pravosuđe kazniti za ono što su mi napravili, a to je bio pokušaj ubistva. Svi su dobili krivične prijave, ali nijedan nije odgovrao pred zakonom”, priča Hadžić.

Kaže da ga je više od samih povreda koje su mu naneli bolelo upravo to što niko od nasilnika nije odgovarao.

“Kada sam shvatio da nema kazne za njih napisao sam pismo Vrhovnom sudu u kojem sam tražio da budu kažnjeni makar sa po 10 maraka za ono što su mi uradili. Napisao sam – ili će biti kažnjeni sa po 10 maraka ili ću ih pobiti. Moja pisma nisu izgleda bila ozbiljno shvaćena”, priseća se Hadžija koji je godinu dana čekao trenutak da se osveti napadačima.

Bio je prvi maj 2002. godine. Hadžić ih je spazio da su se sva četvorica okupili kod jedne prodavnice u blizini.

“Pogledao sam dvogledom i vidim svi na okupu kod jedne prodavnice. Njih četvorica što su me tukli i još nekih 17 ljudi. Obučem kaput, u rukav sam stavio pušku na kojoj sam skratio kundak i cev i krenem ka njima. Prvo sam ih ranio da ne bi mogli da pobegnu. Doduše četvrti je pobegao, njega je samo dragi Bog spasao. Da nije, i njega bih ubio. Oni povikaše – Nemoj Hadžija, nećemo te više dirati. Kažem im – Pa i nećete! Tu ih ubijem. Život su mi upropastili”, priča Hadžija.

Hadžić je prvo nakon sudskog procesa bio nepravosnažno osuđen na 21 godinu zatvora zbog trostrukog ubistva, a onda je sudija zbog onig pisma dodao na kaznu još tri godine zatvora. Kaže, lagao bi kada bi rekao da mu je žao.

“Nemoj Hadžija, nećemo te više dirati. Kažem im – Pa i nećete i žalim se kada sam svesno planirao da to uradim. Svesno sam planirao da se osvetim. Čekao godinu da ih pobijem i sad kao žao. I tužiocu sam rekao da je to bila osveta”, ispričao je svojevremeno Hadžić.

Odabrano za Vas  ZAŠTO NE BISTE TREBALI OSTAVLJATI SLIKE MRTVIH U KUĆI: Razlozi će vas iznenaditi!

Related articles

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
3,314FollowersFollow
0SubscribersSubscribe
spot_img

Latest posts