UMESTO VENČANICE BIRALI SU JOJ KOVČEG: Jana je otišla na operaciju jer su je ISMEVALI, a onda je UMRLA (FOTO)

Jana Morels preminula je 24. novembra, na dan kada je planirala da izabere venčanicu

Belgijanka Jana Morels (25) podvrgla se u oktobru operaciji smanjenja želuca jer su joj se podsmevali zbog debljine. Jedini mogući izlaz iz ovakve situacije videla je u operaciji, koju je platila životom.

Samo dve nedelje nakon zahvata dobila je bolove u leđima, a kako joj analgetici nisu pomagali, potražila je savet lekara, koji nije mogao da otkrije uzrok. Bol je bivao sve jači, pa je Jana u novembru primljena u bolnicu, gde su je ponovo pregledali.

Rezultat je bio poražavajući: dobila je plućnu emboliju i infarkt pluća, a deo tkiva je već bio odumro. Nakon toga je joj je otkazala i jetra i pala je u komu.

Nađen je odgovarajući davalac organa, jetra joj je transplantovana, ali ju je organizam odbacio.

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH SAVJETA

– Četiri dana kasnije lekari su ustanovili da ima zapaljenje trbušne šupljine kao posledicu umanjenja želuca. Ponovo su je operisali – kaže njena majka.

– Nismo mogli da se oprostimo od nje – kažu roditelji.

Jana Morels preminula je 24. novembra, na dan kada je planirala da izabere venčanicu. Ona i njen dečko trebalo je da se venčaju sledećeg leta.

– Svi bi trebalo dobro da razmisle pre nego što legnu pod nož. Treba da prihvatamo sebe onakve kakvi smo i ne bi smeli da dozvolimo da okolina utiče na nas – upozorio je Janin otac.

Author: admin

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *