Novi i obećavajući pristup u borbi protiv raka – Lako i Fino

Novi i obećavajući pristup u borbi protiv raka

Šta je Anti-CD47 terapija?

Anti-CD47 terapija je novi pristup lečenju raka koji se temelji na blokiranju CD47 na površini ćelija raka. Ova oznaka obično štiti ćelije raka od napada imunog sistema, ali blokiranjem ove oznake, anti-CD47 terapija omogućava imunom sistemu da prepozna i napadne ćelije raka.

Kako funkcioniše Anti-CD47 terapija?

Anti-CD47 terapija koristi antitijela da blokiraju oznaku CD47 na površini ćelija raka. Ovaj blok može da oslabi zaštitnu barijeru ćelija raka i time učini ih ranjivijima za napad imunog sistema. Antitijela takođe možda učestvuju u aktiviranju imunih ćelija da unište ćelije raka.

Značaj Anti-CD47 terapije u lečenju raka

Anti-CD47 terapija ima potencijal da bude ključni faktor u poboljšanju terapije raka, pružajući bezbedniji i efikasniji način lečenja. Dosadašnja istraživanja su pokazala pozitivne rezultate kada se koristi u kombinaciji sa drugim terapijama, kao što su kemoterapija i radioterapija.

Anti-CD47 terapija u Laboratoriji Irvina Weismana na Stanford Univerzitetu

Irvin Weissman i njegov tim u Laboratoriji za Stem ćelije i regenerativnu medicinu na Stanford Univerzitetu su vodeći u istraživanju anti-CD47 terapije. Njihova istraživanja su objavljena u Proceedings of the National Academy of Sciences i pokazuju značajne rezultate u lečenju raka kod životinja.

Perspektive Anti-CD47 terapije u budućnosti

Anti-CD47 terapija još uvek se nalazi u ranoj fazi istraživanja i testiranja kod ljudi, ali ima veliki potencijal da postane važan faktor u lečenju raka u budućnosti. Nastavak istraživanja u Laboratoriji Irvina Weismana na Stanford Univerzitetu i drugim institucijama širom sveta će omogućiti dalje razumevanje i razvijanje anti-CD47 terapije kako bi se postigli još bolji rezultati u lečenju raka.

Značaj publikacije u Proceedings of the National Academy of Sciences

Publikacija rezultata istraživanja anti-CD47 terapije u Proceedings of the National Academy of Sciences je značajna zbog prestiža ove publikacije i njene uloge u promovisanju naučnih dostignuća širom sveta. Ovakva publikacija takođe pruža širok spektar čitalaca koji se bave naukom i medicinom, što omogućava širi prenos informacija i razvoj daljih istraživanja.

Zaključak

Anti-CD47 terapija predstavlja novi i obećavajući pristup lečenju raka koji ima potencijal da bude ključni faktor u poboljšanju terapije raka. Ispitivanja u Laboratoriji Irvina Weismana na Stanford Univerzitetu su dala obećavajuće rezultate, a publikacija u Proceedings of the National Academy of Sciences je dodatno podigla profil ovih istraživanja. Nadamo se da će nastavak istraživanja i testiranja anti-CD47 terapije dovesti do još boljih rezultata u lečenju raka u budućnosti.

 

Izvor: https://lakofinorecept.info/

Related Posts

Moj čuveni RECEPT za koji sam dobila nagradu.Samo brašno voda i so, pa preli uljem.Brzo Lako i Ukusno

Moj čuveni RECEPT za koji sam dobila nagradu.Samo brašno voda i so, pa preli uljem.Brzo Lako i Ukusno SASTOJCI 300ml. voda 1 kašičica soli 600gr. brašno Za…

SPANAKOPITA – pita sa špinatom i sirom

Pita sa špinatom i sirom: savršena za proljetni ručak ili večeru Proljeće je idealno doba za uživanje u svježim, zelenim namirnicama, a pita sa špinatom i sirom…

Kako da napravite brzi najukusniji burek kao u buregđinici ali od kupovnih jufki.

Kako da napravite brzi najukusniji burek kao u buregđinici ali od kupovnih jufki. recept: 500g gotovih jufki 500g mljevenog mesa 1 glavica luka 2 kašike prezle 50ml…

NAJBOLJI RECEPT ZA BATAKE: Tajna je u marinadi od začina, meda i ulja…

NAJBOLJI RECEPT ZA BATAKE: Tajna je u marinadi od začina, meda i ulja… Za još bolji ukus mesa pre pečenja ga propržite. Sastojci: 2 pileća bataka 4…

Fantastično univerzalno tijesto – ČUVA SE DANIMA U HLADNJAKU!

Ovo praktično tijesto može da stoji u vašem frižideru nekoliko dana, spremno za upotrebu kad god zaželite nešto ukusno! Savršeno je za razne slasne i slane delicije….

Ludo univerzalno testo za sva peciva, koje stoji u frižideru nekoliko dana

Ludo univerzalno testo za sva peciva, koje stoji u frižideru nekoliko dana Sastojci: – 1,1kg brašna (+- 50g) – 250ml mleka – 400ml jogurta – 25g svežeg…