“Balada o majci“: Pjesma Ane Bekute mnoge rasplakala!

Ministar trgovine Srbije Rasim Ljajić, napisao je pjesmu za legendarnu pjevačicu Anu Bekutu, koja ju je posvetila svojoj majci Milici. Numera pod nazivom “Balada o majci“ govori o jakoj ženi koja je bila stub porodice. Bekuta je pjesmu premijerno izvela u emisiji “Grand specijal“, a kada je završila s izvođenjem nije mogla suzdržati suze.

Briznula je u plač, a onda joj je prišao direkor “Grand produkcije“ Saša Popović, koji ju je zagrlio i obrisao joj suze.

 

– Pjesmu o mojoj majci moraš da otpjevaš sa suzom u oku, pjesmu mi je napisao Rasim Ljajić – rekla je Bekuta, kojoj je nakon izvedbe prišla i kolegica Milica Todorović. Ona ju je snažno zagrlila i čestitala joj na kompoziciji.

 

Oglasio se i ministar Ljajić, a otkrio je da mu je inspiracija za pjesmu bila njegova pokojna majka. Dodao je da ju je pisao iz duše.

 

– Poslao sam Ani, koja je moj veliki prijatelj, da čuje pjesmu. Mnogo joj se dopala i rekla da bi voljela da je otpjeva. Naravno, složio sam se, jer znam da je Ana sjajna pjevačica i da će je otpjevati iz duše, iako sam nekako mislio da je pjesma više za muški glas. Ana mi je pjevala na svadbi kojoj je prisustvovala i moja majka. Mnogo ju je voljela, pa mi je drago što ju je ona otpjevala – objasnio je Ljajić.

(Alo.rs)

Leave a Comment