DJELOTVORNA I JEFTINIJA : Plava Nivea ima više koristi nego što mnogi znaju

Nivea krema je univerzalni i dugotrajni proizvod za njegu kože koji je popularan već više od stoljeća. Dostupna je u prepoznatljivom plavom limenom kutiju i ima jednostavnu, bez mirisa formulu koja je pogodna za sve tipove kože. Krema je cijenjena zbog svojih hidratantnih svojstava, što ju čini neophodnim proizvodom u mnogim kupatilima. U ovom članku ćemo se detaljnije pozabaviti prednostima Nivea kreme, njenom upotrebom i kako je koristiti efikasno.

Prednosti Nivea kreme:

 1. Hidrira kožu: Jedna od najznačajnijih prednosti Nivea kreme je njena sposobnost da efikasno hidrira kožu. Krema sadrži glicerin, koji je humektant koji pomaže u zadržavanju vlage u koži, čineći je hidratiziranom duže vrijeme. Nivea krema je posebno korisna za osobe s suhom kožom, jer pomaže da se koža hrani i ugladi.
 2. Umiruje kožu: Nivea krema također sadrži lanolin, emolijent koji pomaže da se koža smiri i mekša. Krema je blaga prema koži i može pomoći u smanjenju svraba, crvenila i upale uzrokovane suhom kožom, kao što su ekcem i psorijaza.
 3. Štiti kožu: Nivea krema također služi kao zaštitni sloj za kožu. Krema formira tanki film na površini kože, štiteći ga od vanjskih utjecaja kao što su vjetar, hladnoća i onečišćenje.
 4. Univerzalnost: Nivea krema se može koristiti na različite načine. Može se koristiti kao hidratantna krema za lice, tijelo, ruke i balzam za usne. Krema je pogodna za sve tipove kože, a njen neutralan miris je prikladan za muškarce i žene svih uzrasta.Upotreba i kako koristiti Nivea kremu:
  1. Hidratantna krema za lice: Nanesite malu količinu Nivea kreme na lice i vrat ujutro i navečer, nakon čišćenja. Nježno masirajte kremu u kožu kružnim pokretima.
  2. Hidratantna krema za tijelo: Nanesite Nivea kremu po cijelom tijelu, fokusirajući se na suhe dijelove kao što su laktovi, koljena i pete.
  3. Krema za ruke: Nivea krema je odlična krema za ruke, posebno za one koji često peru ruke. Nanesite kremu na ruke nakon pranja kako biste kožu održali hidratiziranom i zaštićenom.
  4. Balzam za usne: Nivea krema se također može koristiti kao balzam za usne. Nanesite malu količinu kreme na usne kako biste ih hidratizirali i zaštitili.
  5. DIY mase: Uz dodatak nekoliko drugih sastojaka, možete stvoriti kućnu masku sa Nivea kremom koja će ciljati vaše specifične probleme kože. Na primjer, miješanje Nivea kreme s medom će pomoći u hidrataciji i hranjenju suhe kože. Miješanje s avokadom bi bilo odlično za oštećenu ili blijedu kožu.

  U zaključku, Nivea krema je univerzalni i dugotrajni proizvod za njegu kože koji je popularan već više od stoljeća. Idealna je za hidrataciju, umirivanje i štiti kožu te se može koristiti na različite načine. Njena formulacija bez mirisa pogodna je za sve tipove kože, a pristupačna cijena ju čini izvrsnim izborom za ljude s ograničenim budžetom. Ova krema je odličan dodatak bilo kojem rutini njege kože i omiljena je mnogima generacijama.

  Autor: https://covjek-priroda.com/

  Izvor informacija: www.google.com

Leave a Comment