LIVADE POTPUNO BELE, KAO DA JE PAO SNEG USRED LETA! Grad tukao Zaovine: “Sve je potrajalo oko 40 minuta” (FOTO)

Jako olujno nevreme praćeno intenzivnim gradom veličine klikera u poslepodnevnim satima pogodila je selo Zaovine na teritoriji Bajine Bašte. Pričinjena je materijalna šteta u baštama, zasadima malina i voćnjacima.

– Nevreme se dugo spremalo, oblaci su bili crni i onda je počela da pada jaka kiša sa gradom. Sve je potrajalo oko dobrih 40 minuta. To je bilo dovoljno da okolne livade potpuno obele, izgledalo je kao da je pao sneg. Ogromna količina grada zadržala se na površini – kažu za RINU meštani sela Zaovine.

FOTO: RINA

Kolika je tačno šteta na poljoprivrednim usevima znaće se kada vlasnici parcela obiđu svoje zasade.

FOTO: RINA

Ranije danas RHMZ izdao je upozorenje da se sve do 11. juna očekuju pljuskovi, grmljavina i obilne padavine praćene gradom i jakim vetrom.

Ulice u Aleksandrovcu poplavljene su nakon jake kiše, a obilne padavine pogodile su i Kruševac i Brus, javio je RTS. Nevreme u Aleksandrovcu izazvalo je brojne probleme, a zbog poplavljenih ulica bio je paralisan saobraćaj.

Na području Kruševca i Brusa, u selima Igroš i Kriva Reka bilo je i grada, ali štete nije bilo zahvaljujući protivgradnoj zaštiti.

Leave a Comment