Mara pomuze 130 ovaca za sat vremena: Sa mužem dane provodi u planini, bez televizora, a ovo im je jedina zabava

Već godinama Mara i Milun Aprcović potpuno sami žive na 1.500 metara nadmorske visine na Katun Ravnom, koje pripada opštini Plužina.Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dijela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Samostalni život u bespućima ni malo im ne smeta, kaže Mara, koja se udala prije sedam godina, a sada ima tek 22. Ovoj mladoj ženi seoski poslovi ne padaju teško.

Gorštak Milun je hvali i kaže da ne odbija da radi ni po kući, ni oko stoke.

– Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se prije oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je – kaže Mara.Kako kaže, na Katun Ravnom im je ljepše nego u selu, iako su potpuno sami.

– Uveče nam najviše dolaze u goste, a ovce moramo čuvati i preko noći i preko dana. Vazda smo na oprezu. Nije strašivo, do sada nije bilo nikakvih opasnosti – kaže Mara, kojoj pada teško da radi samo kada se umori.Odmor od teških poslova ovaj neobični mladi par nalazi u zajedničkom slušanju radija.Sa planine spuštaju se u selo tek tokom najsurovijeg dijela zime, kada se ovce jagnje, jer kažu da je tamo za nijansu toplije.

Preporučeno za Vas  NEODOLJIVA, SOČNA I MEKA: Torta od piškota sa najlepšim kremom na svetu!

 

Samostalni život u bespućima ni malo im ne smeta, kaže Mara, koja se udala prije sedam godina, a sada ima tek 22. Ovoj mladoj ženi seoski poslovi ne padaju teško.

Gorštak Milun je hvali i kaže da ne odbija da radi ni po kući, ni oko stoke.

– Ja više muzem, a svekrva radi oko mrsa. Udala sam se prije oko sedam i po godina, a sada imam 22. Život vas nauči da morate da odrastete. Svekrva mi je bila podrška, a i dan danas je – kaže Mara.

Kako kaže, na Katun Ravnom im je ljepše nego u selu, iako su potpuno sami.

– Uveče nam najviše dolaze u goste, a ovce moramo čuvati i preko noći i preko dana. Vazda smo na oprezu. Nije strašivo, do sada nije bilo nikakvih opasnosti – kaže Mara, kojoj pada teško da radi samo kada se umori.

Preporučeno za Vas  “Tražim ovaj recept već godinu dana – SADA mogu uživati ​​u ovim pecivima”

PROČITAJTE JOŠ
“Žuljeva na rukama ima, ali ne smetaju mi” Nikola je klesarski zanat naslijedio od djeda, a ovo poručuje svojim vršnjacima

Odmor od teških poslova ovaj neobični mladi par nalazi u zajedničkom slušanju radija.

Televiziju nemaju kad da gledaju, a sve i ako bi htjeli, nemaju gdje da ga prikuljuče.

U grad se spuštaju samo posebnim danima. Kada je svetac i kada imaju manje posla, ponešto kupe, malo se druže i popiju kafu.

Iako njihovi vršnjaci danas ne mogu da žive bez društvenih mreža, Milun i Mara samo ponekad prelistaju Fejsbuk, kako bi se zabavili.

Oboje vole selo, iako naglašavaju da takav život ima više mana nego prednosti.

– Ne ustaje se rano, negdje oko pola sedam, ispečem kafu meni i mužu, pa oko stoke – priča Mara, koja je muzla i po 130 ovaca do jeseni. Ona kaže da više voli katun od sela, a planine i stoku više čak i od mora i primorja.

Surova klima, nigdje žive duše, ali od teškog rada ne bježe, prenosi Blic.
IZVOR;SRPSKA.INFO.COM

Related Posts

Svečana bela čorba za slave i praznike. Kuvam je redovno i uvek se sipa još jedan tanjir – VIDEO

Svečana bela čorba za slave i praznike. Uvek skuvam pun lonac pa je jedemo dva dana. Meni dovoljna kao obrok i uvek se sipa tanjir, dva više….

NEODOLJIVA, SOČNA I MEKA: Torta od piškota sa najlepšim kremom na svetu!

NEODOLJIVA, SOČNA I MEKA: Torta od piškota sa najlepšim kremom na svetu! Savršen recept kada vam se jede nešto baš baš lepo i slatko. Sastojci: 200 g…

Bez pečenja, bez jaja: Kremast savršen kolač sa grizom

Kremast kolač sa grizom – bez pečenja – bez jaja. Kremast kolač sa grizom – lagan, osvežavajuć kolač sa blagim ukusom vanile i pomorandže. Sastojci: 130 g…

MAMBA: Slatkiš koji ne smete da propustite – Najbrza torta bez pecenja

Mamba: Najbrza torta bez pecenja. Slatkiš koji ne smete da propustite. RECEPT 4 pakovanja piškota 400ml.čokoladnog mleka za kvašenje piškota 1 FIL 500ml.vode 500gr.miks crvenog voća 200-250gr.šećera…

“Tražim ovaj recept već godinu dana – SADA mogu uživati ​​u ovim pecivima”

Tražim ovaj recept za TIJESTO već godinu dana. SADA mogu uživati ​​u ovim pecivima. Sastojci: Brašno – 7 čaša Mleko – 1 čaša Voda – 1 čaša…

Stari recept za domaće palačinke: Tanke i mekane kao duša!

Stari recept za domaće palačinke: Tanke i mekane kao duša! Kako napraviti palacinke. Ove palačinke budu fine i meke i nisu ni malo gumene niti masne kada…

Leave a Reply