Kutty

Ostalo

OVAJ MONSTRUM JE UBIO LEPU TIJANU Kad su došli da ga hapse, mirno sekao meso bez trunke kajanja POKRIO JE MAMINOM ZEMLJOM ZA CVEĆE

Mesar iz Surčina nago telo devojčice držao u gepeku golfa pa bacio na đubrište

 

BEOGRAD – Srbija pamti današnji datum, jedan od najcrnjih dana jula kada je pre nekoliko godina cela zemlja tragala za lepom 15-godišnjom devojčicom iz Subotice, Tijanom Jurić, čvrst verujući da će najveći strah i agonija svakog roditelja ipak imati srećan kraj te da će buduća srednjoškolka biti nađena živa i zdrava.

 

Ko je ubica, mesar Dragan Đurić

 

Kao ubica Jurićeve (15) označen je mesar Dragan Đurić (34) iz beogradskog naselja Surčin. Na konferenciji za novinare MUP koja je posle višednevne opsežne potrage za devojčicom održana 7. avgusta potvrđeno je hapšenje Đurića u popodnevnim časovima prethodnog dana.

 

Monstrum je priznao zločin i policiju odveo do mesta na kojem je sakrio žrtvu.

 

Prema rečima tadašnjef ministra Stefanovića, on se nalazio u svojoj mesari u Surčinu, potpuno mirno je sekao meso i ponašao se kao da se ništa nije dogodilo. Potpuno odsustvo bilo kakvog kajanja, potpuno odsustvo bilo kakvog ljudskog ponašanja. Mada je mesar isprva poricao otmicu, nakon što je pao na poligrafskom testiranju („detektor laži“) odlučio je da organima reda prizna i detaljno opiše zločin.

 

FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Naime, Đurić je Tijanu u Bajmoku udario svojim vozilom. Nakon što je devojka počela da zapomaže, uhvatio ju je za vrat, udarao, a potom ubacio u automobil, odvezao u atar i ubio. U automobilu je sa nje skinuo odeću, a telo odvezao desetak kilometara od Sombora, gde ga je i zakopao. Đurić je policiji tvrdio da je Tijanino telo pokrio nekom zemljom koju je imao u gepeku, ali je tadašnji ministar napomenuo da se ona ne može dovesti u vezu sa eventualnim planiranjem ubistva.

 

Žrtvu pronašao na godišnjem odmoru

 

Što se tiče osumnjičenog, u vezi sa njim je u narednim satima otkriveno da je zaposlen u surčinskoj mesari, u kojoj je radio na preradi mesa od aprila 2012.

 

Prema svedočenju Vojice Janoševića, vlasnika ove radnje, Đurić je u vreme Tijaninog ubistva bio na odmoru. Dana 25. jula bio je u Bajmoku u poseti rođacima. Pre susreta sa Tijanom popio je nekoliko pića. Kada se vratio na posao, niko nije primetio ništa čudno, jer je slabo pričao sa kolegama.

 

Neobičnu ćutljivost primetila je i Draganova majka Makivija. Meštani naselja Aleksa Šantić, u kojem je Đurić sa majkom, ocem i sestrom živeo od rođenja, ali se sedam godina ranije odselio u Surčin, dodali su da je nekoliko sati pre odlaska u Bajmok osumnjičeni svratio na kafu kod prijatelja. U Sombor se vratio 2. avgusta, kako bi prisustvovao seoskoj slavi u Gakovu. U oba navrata nije im delovao neobično.

 

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Trinaestog dana od nestanka, a prvog od otkrića ubistva (8. avgust), objavljeno je još detalja o slučaju. Naime, Đurić je, u jednoj od najobimnijih potraga u istoriji srpske policije, otkriven sistemom eliminacije. Meštani Bajmoka su otežali istragu, tako što su potencijalne dokaze gazili i premeštali prilikom traženja Tijane, ali je, na osnovu baznih stanica mobilne telefonije utvrđeno da je Dragan kritične noći bio na mestu otmice. Posmatran je od utorka, 5. avgusta, ali se ponašao sasvim obično, dok je veza između njih dvoje bila nepostojeća. Priveden je u nameri da otkrije gde drži devojku, ali je nakon poligrafskog testa priznao da ju je ubio.

 

Borila se za život i branila do poslednjeg daha

 

Mišljenje policije je da Jurićeva ipak nije udarena automobilom, jer na vozilu nema oštećenja, već da ju je Dragan namerno napao, pre čega je zaustavio vozilo. Kako se devojčica opirala, jako ju je udarao i onesvešćenu stavio na zadnje sedište. Na putu do naselja Aleksa Šantić, Tijana se probudila i odmah pokušala da izađe.

 

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Zbog toga je Đurić skrenuo sa puta, a petnaestogodišnjakinji krenuo da kida odeću i da je seksualno zlostavlja rukom. Međutim, iznerviralo ga je što je zapomagala, pa ju je udavio duksericom koju u noći ubistva nameravala da vrati drugu, a koju je nosila zavezanu oko struka (razlog pozajmljivanja nije poznat, budući da je Jurićeva ponela svoj džemper).

 

Tijanino nago telo zatim je stavio na zadnje sedište svog „golfa 3“, a, na pola puta ka Somboru, prebacio ga je u gepek.

 

FOTO: ALEKSANDAR JOVANOVIĆ

Tokom dana (26. jul), ostavio ga je u napuštenom objektu nedaleko od kolovoza, prekrivši ga kartonima. Kupio je torbu i ašov, koje je tokom noći iskoristio za prenošenje tela na obližnje improvizovano smetlište u Čonoplji, pa ga prekrio humusom namenjenim majci za cveće. Nakon ovoga se vratio u Sombor, gde je po kontejnerima pobacao delove Tijanine odeće. Uputio se kod sestre u selo Klek kod Zrenjanina, a tokom vožnje devojčicin telefon izbacio kroz prozor.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

U narednim danima, mobilni je lociran i, zajedno sa crvenim „golfom“ (u kome su, prema izvoru iz policije, nađeni golim okom vidljivi tragovi krvi, iako je prošlo neko vreme od zločina, poslat na veštačenje.

 

Ašov, međutim, nije pronađen.