OVO SE NE VIĐA SVAKI DAN- Porodila se sama u okeanu- Snimak bebe rođene dvije sekunde prije se viđa jednom u životu- ZBOG OVOGA SU MAJKU ŽESTOKO NAPALI (VIDEO)

Džozi Peukert (37) je postala viralna nakon što je objavila video na Instagramu na kojemu su se ona i njen partner vozili do obale Paja Majaguala u Nikaragvi kako bi se žena porodila na obali dok je talasi zapljuskuju. Video je već pregledan nekoliko stotina hiljada puta, a na njemu se vidi kako ova žena prolazi kroz kontrakcije, kako trpi bolove, a onda je izjavila kako joj je ritam talasa u kombinacijama sa njenim kontrakcijama stvorio veoma prijatno iskustvo: “Talasi su imali isti ritam kao i kontrakcije, zbog tog glatkog toka sam se osjećala veoma dobro. U glavi mi je došla ideja da želim da se porodim u okeanu i pošto su uslovi bili pravi na dan, to je ono što sam učinila”, rekla je Džozi.

 

Džozi i Beni su potom dočekali svog sina, Bodija Amora Oušna Kornelijusa, u vodi 27. februara prije nego što su se spakovali i odvezli kući. Ova majka 4 djece je svoju djecu poslala prijateljima kada je shvatila da njen porođaj počinje, te se sa partnerom odvezla do plaže, a ponijela je sa sobom pribor za porođaj, a tu su uključeni i peškiri, činija sa sitom za placentu, gazu i papirne ubruse: “Moj prvi porođaj je bio u klinici i bio je prilično traumatičan, a drugi porođaj kod kuće, ali do trećeg je čak i babica u mom domu bila previše. Ovog puta nisam imala preglede kod doktora, skeniranje ili spoljni uticaj. Nismo imali termin ili rok da beba stigne, samo smo vjerovali”, rekla je ova mama.

Ona je ovaj video objavila dva dana nakon rođenja djeteta, a mnogi koji su pogledali snimak su bili zabrinuti da li je rođenje bebe sanitarno ili ne: “Da li je ovo sanitarno? Ima puno bakterija u moru”, “Kakav šok za tu bebu – od tople materice do hladnog okeana”, “Bravo, veoma pametan potez za nekoga ko već ima djecu kod kuće”, “Šta bi se desilo da se porođaj iskomplikovao?”...- Ipak, majak je brzo odgovorila kako je njen sin savršeno zdrav, te da su se bili preduzeli svi koraci kako bi porođaj u okeanu bio siguran: “Bodi je rođen na podnevnom suncu kada je bilo oko 35 stepeni, uopšte nismo bili zabrinuti da će mu biti hladno i nisam imala nikakve brige o infekcijama koje se prenose vodom”, rekla je.

 

Leave a Comment