PITAMO VAS: Da li je pristojno da se žene starije od 45 godina oblače ovako?

U posljednje dvije godine pocijepane farmerice nose i klinke od 15 i žene od 45 godina.

Iako je pocijepani džins u trendu, postavlja se pitanje da li je u redu da se srednjovječne žene oblače kao srednjoškolke. Dobro, jeste da se ovaj model farmerki nalazi na naslovnici ‘Voga’, ali to ne znači da odgovara i vašim godinama.

Jednim ženama su pocijepane farmerice totalno seksi i ne bi ih se odrekle ni za živu glavu, dok ih druge pak ne bi obukle ni po koju cijenu. Smatraju da je to za mlade i da je prikladno njihovim godinama jer, što reče pjesma „Prljavog kazališta“: „Kad si mlad, svako odjelo dobro ti stoji…“.

I Nemanja Ivanišević, naš poznati stilista i modni dizajner, smatra da kako svaka prilika zahtjeva određeni dres kod, tako i svako životno doba sa sobom nosi određene prednosti i sankcije.

NEKOLIKO ZANIMLJIVIH SAVJETA

– Krajnje je smješno da se žene u pedesetim i tinejdžerke oblače isto. Mislim da svako može da nosi pocjiepane farmerke, ali da one moraju biti u skladu s onim što figura i godine dozvoljavaju, kako ne bi bilo neukusno.

Prilikom kupovine farmerki žene bi prije trebalo da se fokusiraju na to da pronađu dobar kroj jer je on najbitniji. A to da li je model pocijepan ili ne, to je već manje važno – savjetuje Ivanišević.

On smatra da su pocijepane farmerke idealne za neke opuštene trenutke i situacije u kojima ne treba da ostavite utisak otmjene i odmjerene dame, već kul i opuštene osobe. Zato ih slobodno obucite uvečer kad sa partnerom izađete na piće, ali ih ni slučajno ne nosite na posao jer je to baš nepristojno.

U NEKE JAVNE USTANOVE NE MOŽETE UĆI U POCIJEPANOM DŽINSU

I mnoge naše javne institucije farmerke pocjepane na koljenima tretiraju kao neprikladno oblačenje.

Tako je prošle godine društvene mreže zapalila priča jedne Beograđanke, kojoj nije dozvoljeno da uđe u Palatu pravde, zato što je bila u pocjiepanom džinsu.

Osiguranje joj je reklo da izađe napolje i dobro pročita njihov kodeks oblačenja.

Kako se i vama ne bi dogodila ova neprijatna situacija, sljedeći put dobro razmislite u čemu idete u sud ili MUP.

Pa da li i vi nosite pocijepane farmerke bez obzira na godine?

(magazin.ba)

Leave a Comment