Pogledajte ispovijest uznemirene Sarajke: “Komšija me zlostavlja, on vjeruje da su sve cure iz zgrade zaljubljene u njega! Napada i naše očeve, jer njih smatra preprekom između nas i njega”

Sarajka Tea Muharemović objavila je potresni video u kojem je opisala zlostavljanje koje navodno trpi od strane jednog komšije koji živi u istoj zgradi.

Kako je navela, maltretiranje trpi već duži vremenski period.  U videu pogledajte njenu kompletnu ispovijest.

Ona je povodom svega govorila i za Source portal i kako je naglasila, veoma strahuje za svoju sigurnost.

“Maltretiranje od strane komšije traje oko 7 godina. Prvi put kada mi je pijan lupao na vrata i nasrnuo na mene, bila sam kući sa drugaricom i ocem. Živi na istom spratu kao i mi. Bojim se, ne samo za sebe nego i za druge djevojke iz zgrade, kao i starije žene – jer je njemu nebitno koliko godina imate. Bojim se za svoje roditelje, koji prolaze kroz ovaj stres. Bojim se za mamu na koju je isto nasrnuo, bolesnu baku, pa i oca koji je jučer svu štetu nanesenu morao platiti. Dok ovaj ništa nikad ne plati. Ne smijem lift koristiti, ne smijem auto ispred zgrade parkirati. Prije mene je napadao djevojku iz zgrade, koja je maloljetna bila, sada je još jednu žrtvu našao, njoj kada je razrezao gume i ispisao vrata sprejem” – znala sam da će i nama isto uraditi.

Istakla je da je izgubila povjerenje u policiju, s obzirom da je za sada izostala njihova konkretnija rekacija.

“Vjerovala sam policiji prije 4 mjeseca, kada su ga poslali u mentalnu instituciju, nakon što sam im predala peticiju potpisanu od strane stanara, po savjetu mnogih. Izašao je nakon 2 mjeseca i samo nastavio po starom.Vjerovala sam im iako prije toga 6 godina ništa nisu uradili, sem što su mu kucali na vrata i “upozoravali.” Od jučer ja policiji ništa ne vjerujem. Ovdje se radi o mentalnom bolesniku, koji ne shvata da on drugima pravi problem, ni fizički kada ga napadnu i upozore muškarci, on ne prestaje. On misli da smo sve zaljubljene u njega od djevojaka pa do starijih žena”.

Na objavu videa odlučila se  prije svega zbog straha od onoga što bi se u narednom periodu moglo izdešavati.

“Što se tiče narednih koraka još uvijek ne znam. Izgubila sam nadu. Video koji sam na društvenim mrežama objavila je bio moj način da izbacim svoju priču prije nego ne bude kasno. Htjela sam da ima nema poruka na internetu kako, u slučaju da mi se, ne daj Bože, nešto desi i pokušaju reći da se nisam žalila ili da sam trebala češće prijavljivati. Jučer su mi kao žrtvi rekli da sam previše emotivna.

Tako da znate, u ovoj državi ako trpite nasilje i uznemiravanje 7 godina, te to prijavljujete stalno – vi ste samo emotivne. Dobila sam mnogo savjeta jučer o sljedećim koracima, ovih dana ćemo sigurno znati šta dalje, zaključila je za kraj razgovora.

@tekiiis MOLIM VAS PREGLEDAJTE SVE. #balkan #bosnia ♬ original sound – tekiis

Leave a Comment