POŠTOVANJE ZA NIŠKE KARDIOHIRURGE! Šesti vikend zaredom operišu pacijente bez naknade, cilj je da se smanji lista čekanja! (FOTO)

Na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš u toku vikenda koji je za nama operisano je 22 bolesnika koji su bili na listi čekanja za operaciju!

Ovo je šesti vikend zaredom tokom koga lekari, vanredno, spavašavaju živote mnogih ljudi, bez ikakve naknade.

Na ovaj korak doktori su se odlučili krajem prošle godine, kada su objavili da će od 1. januara 2023. godine početi da obavljaju operacije srca i vikendom.

 

Tada su istakli i da za svoj rad neće tražiti dodatni novac, a da su na ideju došli spontano. Ukupno 34 lekara kolegijuma Klinike za kardiohirurgiju odlučilo je da se potrudi da dodatnim radom smanji.

– Na tim listama čekanja ljudi i umiru, mi smo došli na ideju da i vikendima smanjimo tu listu čekanja tako što ćemo raditi više, da svim pacijentima pružimo istu šansu da prežive – rekao je za “24sedam” doktor Milan Lazarević, pomoćnik direktora Klinike za kardiohirurgiju i transplantaciju UKC Niš.

– Na ovaj način želja im je da pre svega pomognu našim pacijentima koji čekaju operativno lečenje kako bi bili operisani što pre i na vreme jer na kardiohirurskim listama bolesnici umiru čekajući operativni zahvat. Žele da se na ovaj način oduže i otadžbini koja je ulagala u njihovo obrazovanje –  rekao je tada za naš portal dr Dragan Milić, direktor kardiohirurgije UKC Niš.

 

Sada se dr Milić oglasio na Tviteru i pokazao koliko je ponosan na svoj tim:

– U toku ovog vikenda, na klinici za kardiohirurgiju UKC Niš operisano je 22 bolesnika koji su bili na listi čekanja za operaciju,ovo je peti vikend zaredom kako se radi vanredno, bez naknade, u cilju eliminisanja listi cekanja…ponosan na ove mlade plemenite ljude sa kojima radim!

Na Klinici za kardiohirurgiju UKC Niš prošle godine operisano je 223 kardiohirurskih i 105 vaskularnih bolesnika – ukupno 328. Do danas je urađeno 290 kardiohirurskih i 170 vaskularnih operacija – ukupno 460. Do kraja godine biće urađeno više od 500 operacija što je povećanje broja operacija od blizu 60 odsto u odnosu na lane.

 

Leave a Comment