REČ TRAVARKE: DA VAŠ ŽELUDAC RADI KAO SAT

Decenijama, Milica Jovičić iz Mokre Gore pruža pomoć onima koji pate od problema sa probavnim traktom. Vesela baka poznata je po svojoj beskorisšćenoj pomoći ljudima koji se bore s problemima poput gastritisa, hernija i nervoznih crijeva. Prije preporučivanja čaja, Milica izvodi jedinstvenu metodu pregleda koja se rijetko prakticira od strane drugih. Naučila je metodu od svoje prabake i tek počela prakticirati nakon što ju je njena prabaka smatrala spremnom u dobi od 30 godina. Postoje tri ključne tačke na rukama, nogama i ispod lopatice koje ona mora osjetiti prstima, a jednom kada ih nađe, masira ih i funkcija crijeva počinje normalno raditi.

Milica također pruža pomoć onima s upalom sluznice, sekrecijama u želucu, hernijama, nervoznim crijevima i stezanjem u grudima. Ona koristi kombinaciju šest biljaka – hajdučka trava, šipurak, kantarion, majčinu dušicu, nanu i kamilicu – u svojim čajevima za liječenje probavnih problema. Ona visoko preporučuje upotrebu hajdučke trave, jednog od najboljih prirodnih lijekova za želudac, za one koji pate od nadutosti, nespecifične probavne smetnje i bolova u trbuhu, među ostalima. Također preporučuje žvakanje lanenog sjemena i konzumiranje mletog komorača za poboljšanje probave.

Milica naglašava važnost slijediti njeno pregled sa konzumiranjem biljnih čajeva kako bi se maksimalno pojačali njegovi efekti. Ona tvrdi da njena metoda, kombinirana s pravim biljnim lijekovima, može pomoći ublažavanju čak i hroničnih probavnih problema i poboljšanju ukupne probave

Leave a Comment