Šetnja po zimi je smrt za depresiju i višak kilograma

Učinkovito hodanje po zimi kao tretman protiv depresije i viška kilograma

Šetnja po zimi, uz svježi zrak i sunce, može biti pravi lijek protiv depresije i viška kilograma. Uključivanje u ovu aktivnost svakodnevno može imati značajne učinke na zdravlje i dobro raspoloženje.

Prednosti hodanja po zimi:

  1. Izlazak iz kuće i dizanje s kauča

Hodanje je jednostavno i jeftino, a znanstvenici su otkrili da umjerena tjelovježba od 150 minuta tjedno može donijeti brojne koristi. U suprotnosti s sjedilačkim načinom života, hodanje pomaže smanjiti negativne učinke na zdravlje.

  1. Povećano sagorijevanje kalorija

Hodanje po nižim temperaturama može povećati sagorijevanje kalorija i do 30%, a vaše tijelo će se više potruditi da ostane toplo.

  1. Stvaranje zdravih navika

Hodanje je aktivnost koja omogućava lakše stvaranje zdravih navika, a uz uživanje u prekrasnoj prirodi i svježem zraku, broj prijeđenih koraka i potrošenih kalorija samo raste.

  1. Produljenje života

Redovno hodanje od 20 minuta dnevno može značajno smanjiti šanse za prijevremenu smrt. Studija Sveučilišta Cambridge pokazuje da i skromno povećanje tjelesne aktivnosti može poboljšati zdravlje i produljiti život.

  1. Borba protiv depresije

Zima može donijeti depresiju, a hodanje može pomoći u borbi protiv nje. Preporučuje se provoditi što više vremena na otvorenom, a šetnje u prirodi su dodatan plus u borbi protiv depresije.

Leave a Comment