Srbija: Više od 100.000 građana potpisalo peticiju protiv Pinka i Happyja

Za nepunih nedjelju dana više od 100.000 građana potpisalo je peticiju za oduzimanje dozvola televizijama Pink i Happy, objavila je organizacija Kreni – promjeni, koja je i pokrenula peticiju.

„Imamo još 11 dana do isteka roka za prijavu REM-u, i naša želja je da im odnesemo makar onoliko kutija koliko smo nosili prilikom predaje peticije protiv Rio Tinta, kada su se službenici u zgradi Predsjedništva doslovno krstili u čudu“, navodi se na Facebook stranici „Kreni – promjeni“.

Kako je ranije saopšteno iz te organizacije, Happy i Pink godinama koriste nacionalne frekvencije kao opšti pružaoci medijskih usluga kršeći Zakon o elektronskim medijima dok nadležne institucije šute.

“Nasilje nad ženama, napadi, tuče i psovke, pornografija kao i unošenje oružja su samo neke od scena koje su građani mogli videti na nacionalnim frekvencijama ovih “, zaključuju iz Kreni – Promeni.

REM je sredinom aprila raspisao javni konkurs za dodjelu četiri nacionalne frekvencije za televizijsko emitovanje. Iz konkursa je isključena peta – slobodna frekvencija, koja je nekada pripadala TV Avala.

Leave a Comment