“TUŽI, KO TE J…” Unuka i baka brale maline, gazda im duguje 1.000 evra, a umesto da plati, on im NAJBRUTALNIJE PRETI

Porodica iz Užica čiju decu je jedan malinar iz ovog grada izigrao za novac zarađen u nadnici nije jedina koja se žali da je prevarena od gazde kog koga je brala voće.

Za razliku od Užičana, koji su posle mesec dana naplatili 17.000 dinara, i to posle medijske pompe koju su digli protiv malinara, Vesna Milikić iz Priboja to ne može da učini ni posle godinu dana. Njen problem je skup 1.000 evra.

– Moja ćerka, 72-godišnja majka i drugarica od sestričine prošlog leta su 30 dana brale malinu kod jednog poljoprivrednika iz sela Visoka kod Arilja. Tamo su otišle na preporuku jedne moje koleginice, dnevnica je dogovorena na 2.000 dinara, a njegov uslov bio je da one ostanu 30 dana – priča za „Blic“ Vesna.

Nadničari koji su radili sa njima preneli su im na kraju berbe da je u tom malinjaku ubrano sedam tona voća.

– Posle 30 dana, kada je berba završena i kada je trebalo da se vrate kući, mojoj majci i ćerki dao je po 100 evra, a devojčici koja je bila sa njima 300 evra. Rekao je da će ostalo namiriti za 15 dana – kaže Pribojka.

Ni posle tog roka, dodaje, malinar nije isplatio obećano. Onda ga je Vesna počela zvati da vidi šta je sa novcem.

– Dočekala sam da me čovek koji duguje mojoj porodici i ovoj devojčici ukupno 1.000 evra. Ne samo to, nego i da najprizemnije psuje i preti. Na moje reči da ću ga tužiti odgovarao je sa „tuži, ko te j… na mene se ništa ne vodi od imovine“. Nije mi bio problem da sačekam još neko vreme, ali on to nije ni molio nego me je oterao u tri… Tada sam prestala da zovem, plašeći se njegovih pretnji da on ima neke ljude koji će me naći – kaže Vesna Milikić.

Najpre je rešila da presavije tabak, a onda shvatila da će se slučaj razvlačiti po sudu i na kraju neće imati odakle da naplati zarađeni novac.

– Goginu dana je prošlo, a od tih para ništa. I pomirila sam se da ih neću ni videti. Samo želim svima koji idu u nadnicu da ukažem da se dobro raspitaju o ljudima kod kojih će raditi – poručuje Vesna.

Leave a Comment