U NAREDNA DVA SATA NA SRBIJU ĆE SE SRUČITI NEVREME: RHMZ upozorava – u ovim delovima najkritičnije!

U naredna dva sata na jugu Bačke, u Sremu i zapadnoj Srbiji padaće mestimično kiša, pljuskovi, kao i grmljavina sa tendencijom premeštanja ka teritoriji Beograda i Šumadiji, piše u najnovijoj najavi na sajtu Republičkog hidrometeorološkog zavoda, dok je takođe upaljen i žuti meteolaram u celoj Srbiji.

Kako je objašnjeno na sajtu RHMZ-a, žuti meteoalarm upozorava kako vreme može biti potencijalno opasno, kao i da vremenske pojave koje su prognozirane nisu uobičajene, ali je potreban oprez ukoliko planiramo aktivosti koje su izložene meteorološkom riziku.

Ono što je takođe potrebno uraditi u takvim situacijama jeste pratiti informacije o očekivanom vremenu i meteorološkim uslovima.

Što se tiče temperatura i vremena u ostalom delu Srbije danas pretežno promenljivo oblačno i toplije vreme uz smenu sunčanih intervala i kratkotrajne kiše ili pljuskova sa grmljavinom.

Vetar uglavnom slab, promenljiv.

Najniža temperatura od 10 do 16, a najviša od 24 na severozapadu do 30 na jugoistoku Srbije, saopštio je Republički hidrometerološki zavod.

U Beogradu promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima i toplije.

U pojedinim delovima grada očekuje se i kratkotrajna kiša ili pljusak sa grmljavinom.

Vetar uglavnom slab, promenljiv. Najniža temperatura oko 15, a najviša oko 26 stepeni.

U Srbiji u narednih sedam dana, do 7. juna, promenljivo oblačno, toplije i nestabilno, uz smenu sunčanih intervala i lokalnih pljuskova sa grmljavinom. Najviša temperatura od 27 do 33 stepena.

Leave a Comment