ZA NEPOVJEROVATI: Hranili sina samo sirovim voćem i povrćem, on umro…

Sheila je policiji rekla da najmlađe dijete nije jelo ništa drugo osim njenog mlijeka u sedmici u kojem je umrlo

Bračni par vegana iz Floride uhapšen je zbog sumnje za ubistvo svog 1,5-godišnjeg sina.

Ryan i Sheila O’Leary hranili su svoju djecu strogom dijetom koja je sadržavala sirovo voće i povrće, zbog čega je preminuli dječačić imao težinu prosječne 7-mjesečne bebe.

Obdukcija je pokazala da je maleni umro od posljedica gladovanja, ali i od dehidracije, poremećaja jetre i oticanja udova.

Kada je policija stigla u porodičnu kuću, vidjeli su dječakovog starijeg brata i sestru, stare tri i pet godina, koji su izgledali krajnje neuhranjeno. Oboje su bili blijedi, a jedno od njih imalo je i crne zube zbog karijesa.

U kući je bilo i najstarije dijete, kćerka od 11 godina koja je djelovala zdravije od svoje mlađe braće. Ona je Sheilino dijete iz prošle veze i svaka dva mjeseca posjećuje svog biološkog oca, što je vjerovatno razlog njene bolje fizičke forme.

Sheila je policiji rekla da najmlađe dijete nije jelo ništa drugo osim njenog mlijeka u sedmici u kojem je umrlo. Kazala je da maleni nije imao apetit jer su ga boljeli zubi.

Jutro prije smrti imao je problema s disanjem nakon što ga je Shiela minutu dojila. Policiji je priznala da je trebala potražiti medicinsku pomoć za njega, ali umjesto toga ona i Ryan su zaspali.

Dvoje preživjele djece sklonjeno je iz kuće i o njima se brine Dječja služba, dok je njihova starija polusestra otišla živjeti kod oca. Ryan i Sheila predali su se policiji nakon što je 6. novembra otkriven uzrok smrti njihovog sina.

Leave a Comment