JEDNA ČAŠA SOKA OD ARONIJE NATAŠTE: Pila sam po čašicu ovog soka mesec dana, benefiti su izvanredni

Eliksir od aronije može biti kvalitetna potpora za održavanje balansa zdravstvenog stanja u borbi sa brojnim oboljenjima. Uzmi za primer, ova je prirodna lepotica efektivna protiv nakupljanja masti i hiperholesterolemije. Redovna konzumacija ovog voćnog napitka smanjuje količinu holesterola i triglicerida u krvi. I ne samo to, također smanjuje visoki krvni pritisak, reguliše nivo šećera u krvi i generalno pomaže u zaštiti kardiovaskularnog sistema.

Pored ovih, postoji još niz blagodati koje ovaj voćni napitak nudi. Redovita upotreba ove nektarske tečnosti može podstaći i stimulisati bolji rad jetre, stoga je idealan dodatak tokom detoksikacije jetre jer dokazano pomaže pri čišćenju jetre od različitih toksina.

Kada kažemo redovito, mislimo na to da biste ovaj plodni napitak trebali konzumirati u ciklusima od mesec dana upotrebe, sa mesec dana pauze. A u periodu upotrebe, najbolje bi bilo popiti jednu čašicu ovog soka na prazan stomak svaki dan.

Ovaj voćni napitak od aronije može se pripremiti kod kuće bez većih poteškoća.

Za pripremu ovog zdravog i jednostavnog napitka od aronije, potrebno vam je samo nekoliko sastojaka: bobice aronije, sveže ili zamrznute, hladna voda i sokovnik ili blender.

Pripremili smo za vas dva recepta za pripremu soka od aronije. Prvi je bez dodataka šećera, a drugi sa njim.

Za pripremu soka bez šećera potrebno je:

300 g bobica aronije 750 ml vode

Potrebno je temeljito oprati bobice aronije od prašine i nečistoća, uključujući i peteljke. Potom, stavite 300 grama opranih bobica aronije u blender ili sokovnik, te dodajte 750 mililitara vode.

Ukoliko ne možete da pronađete sveže bobice aronije, možete koristiti i zamrznute.

Miksajte smesu dok se bobice potpuno ne usitne i ne pomešaju sa vodom. Smesa mora biti potpuno tekuća, bez komadića voća.

Dobivenu smesu prenesite u lonac i kuvajte dok ne proključa. Nakon toga smanjite vatru i na laganoj vatri kuvajte još 5 do 10 minuta.

Procedite dobiveni sok kroz cedilo ili gazu i sipajte u čiste staklene boce. Ova količina je dovoljna za otprilike 1 litru soka od aronije.

Ako želite više soka, možete koristiti veću ili manju količinu sastojaka, po želji.

Imamo i recept za tradicionalni sok od aronije (sa šećerom):

Klasični sok od aronije zahteva samo tri sastojka, a to su bobice aronije, voda i šećer. Ovaj recept za pripremu soka od aronije je neverovatno jednostavan i možete pripremiti sopstveni sok od aronije za tili čas.

Za ovaj recept vam je potrebno:

300 g bobica aronije 750 ml vode 200 grama šećera

Detaljno uputstvo za pripremu soka od aronije:

200 grama šećera otopite na laganoj vatri u 300 mililitara vode. Bobice aronije dobro operite od prašine i nečistoća.

Uklonite peteljke sa bobica.

300 grama bobica aronije stavite u blender ili sokovnik, dodajte vodu sa otopljenim šećerom (300 mililitara) i ostatak vode (450 mililitara). Ako ne možete pronaći sveže bobice aronije, možete koristiti i zamrznute bobice. Miksajte smesu dok se bobice potpuno ne pomešaju sa vodom.

Smesa mora biti tekuća, bez komadića voća. Sok prenesite u posudu i kuvajte na laganoj vatri dok ne proključa.

Smanjite vatru i kuvajte još 5 minuta. Procedite sok kroz gazu i sipajte u čiste staklene boce.

Ova količina je dovoljna za otprilike 1 litru soka od aronije.

Koja su vaša iskustva sa sokom od aronije? Mnogima je ovaj voćni napitak bio od velike pomoći.

Leave a Comment