Kutty

Ostalo

MORATE ZNATI: Prva Pomoć Iz Kuhinje Koja Momentalno Zaustavlja Krvarenje…

Krvarenje iz nosa, duboke posjekotine, čak arterijsko šikljanje će prestati u roku od nekoliko sekundi. Aleva paprika omogućava da se posjekotine zatvore brzo tako da ćete zadržati krv u svom tijelu, gdje mu je i mjesto.

 

Kako zaustaviti krv alevom paprikom za samo 10 sekundi:

 

Samo posuti prah organske aleve paprike na posjekotinu ili ogrebotinu i ona će da zaustavi krvarenje. Suprotno onome što možda mislite, ne peče.

 

Sloj aleve paprike obavijen oko rane će obezbjediti sigurno zarastanje i često neće ostaviti ni ožiljak! Takođe možete zaustaviti krvarenje na unutrašnjim ranama ispijanjem tople vode pomiješane sa kašičicom aleve.

 

Ostale zdravstvene prednosti aleve paprike:

 

Aleva je bogata kapsaicinima. Biber takođe sadrži vitamin C, vitamin B6, vitamin E, kalijum, mangan, i flavonoid (koji daju ljutinu njenim antioksidantnim sposobnostima).

 

Bol i zapaljenje:

 

Aleva je odlična za ublažavanje bola kod upale. Radi na principu iscrpljivanja neurotransmitera pod nazivom supstanca P, čime dezintegriše nerve koji daju signale bola. Dobra je kod upale mišića, bolova u leđima, ukočenog vrata i drugih bolova.

 

Korisna za krvne ugruške:

 

Aleva paprika takođe pomaže smanjenju ateroskleroze, podstiče fibrinolitičku aktivnost i spriječava faktore koji su doveli do formiranja tromba, od kojih svi mogu pomoći u smanjenju šanse od srčanog udara ili šloga.

 

Pomaže u liječenju čira:

 

Aleva paprika takođe pomaže u liječenju čira peristaltičkim kretanjem crijeva. Ljuta paprika je takođe odlična za stomak i crijevni trakt. Ona stimuliše peristaltično kretanje crijeva i pomaže u asimilaciji i eliminaciji, piše “Webtribune“ (haber.ba)