NAJBOLJA GIBANICA KOJA SVAKI PUT USPIJE

Mozda i neko drugi pravi gibanicu na ovaj nacin, ali verujte da je ovo moj nacin. Tako je lako napraviti je, a uvek uspe.

Sastojci:

– 500 gr gotovih kora
– 500 gr sitnog sira
– 3-5 jaja
– 1 solja jogurta
– 1 solja kisele vode (obicna voda sa dve kasicice pr.za pecivo)
– 1/2 solja ulja
– 1 kasicica soli

Priprema:

Zagrejte rernu na 200 C i pripremite pleh sa hartijom za pecenje.

Pripremite preliv:

Promesajte jaja, jourt, vodu ,ulja i so u jednolicnu masu. Prvo malo izmutite jaja, pa onda dodajte ostalo. Rasposli se jedna kora na radni sto i poprska se ravnomerno sa malo sitnog sira.

Preko ove se stavi druga kora i opet se poprska sa malo sitnog sira, pa treca i sve tako dok se kore i sir ne potrose. Znaci, sve kore jedna preko druge. Onda se uviju u rolat i podele sa malim zasecima na deset jednakih delova.

Ja to radim na dva prsta rastojanje i izagju deset parceta. Onga se ostrim nozem iseku parcici. Kako isecete parce, tako ga stavite u pleh, sa sirom stranom prema dole.

Poregjajte sve parcice jedan do drugoga u dva reda, ako je plek dugacak. Ako je okrugli, onda redite naokolo i zavsavate u sredini. Pazljivo prelijte rolatice sa prelivom, tako da svaki rolatic dobije istu kolicinu preliva, da bi posle bilo jednako socno.

Pecite oko 40 min. ili dok gibanica dobro ne porumeni. Ovo je zaista veoma lak recept za pravljenje i nema opsanosti da vam gibanica ne narasne ili ne uspe.

Izvor: coolinarka.com

Leave a Comment