Pospite ovo po namještaju i tepihu i cijela kuća će predivno mirisati – BEZ HEMIJE.

Prirodni načini osvježavanja prostora u kući postaju sve popularniji, a jedan od najboljih načina za postizanje ovog cilja je korištenje sode bikarbone i eteričnih ulja. U ovom članku ćemo istražiti kako ovi sastojci mogu pomoći da vaša kuća zadrži prirodan i svjež miris bez korištenja hemikalija.

  1. Kako soda bikarbona djeluje kao prirodni osvježivač zraka

Soda bikarbona ima prirodna svojstva apsorbiranja mirisa, što je čini savršenim rješenjem za uklanjanje neprijatnih mirisa u kući. Jednostavno posipajte malu količinu sode bikarbone po tepihu ili nameštaju, pričekajte nekoliko minuta, a zatim usisajte. Soda bikarbona će apsorbirati sve neugodne mirise, ostavljajući prostoriju svježom i prirodnom.

  1. Korištenje eteričnih ulja za dodatni učinak

Eterična ulja su još jedan prirodan način da vaš dom zamiriše svježe i prirodno. Postoje mnoge vrste eteričnih ulja koja se mogu koristiti za ovu svrhu, uključujući lavandu, limun, naranču, eukaliptus i jojobu. Dodajte nekoliko kapi omiljenog eteričnog ulja u sodu bikarbonu prije posipanja po tepihu ili nameštaju. Ovaj jednostavan trik će ojačati efekat soda bikarbone i pružiti prirodni miris u cijeloj sobi.

Leave a Comment