Ne bacajte pepeo od drva, jer on ima mnoge korisne upotrebe.

Pepeo od drveta

Pepeo od drveta je jedan od najkorisnijih otpadaka koji se mogu dobiti kod spaljivanja drveta. Koristi se za mnoge različite svrhe, od dodavanja u zemlju kao prihranu i povećanje kiselosti zemljišta, preko čišćenja odjeće, namještaja i srebrnine, do uklanjanja neprijatnih mirisa i štetočina iz stana.

Korištenje u poljoprivredi Poljoprivrednici često koriste pepeo od drveta kao prihranu za biljke koje vole kalcijum, uključujući paradajz, spanać, bijeli luk i ruže. Dodavanje četvrt šolje pepela u zemlju prije sijanja često daje odlične rezultate.

Čišćenje odjeće, namještaja i srebrnine Pepeo od drveta takođe se može upotrebiti za čišćenje odjeće, namještaja i srebrnine. Pasta napravljena od pepela i sirćeta često pomaže da se uklone mrlje sa namještaja, a gušća varijanta pepela i vode može da pomogne u uklanjanju tragova hrđe sa mermernih površina. Pepti sapun napravljen od ceđi od pepela odličan je za one koji imaju masnu kosu.

Uklanjanje neprijatnih mirisa Pepel se takođe koristi i za uklanjanje neprijatnih mirisa u stanu i frižideru. Može se razblažiti vodom i ostaviti da odstoji nekoliko dana, a potom procijediti, što je odlično za uklanjanje neprijatnih mirisa.

Uklanjanje štetočina Pepeo od drveta takođe se koristi i za otklanjanje štetočina iz stana, kao što su puževi, insekti, mravi i bubašvabe. Možete ga posuti po ćoškovima podruma ili napraviti pastu od pepela i sirćeta da biste se riješili buva sa kućnih ljubimaca.

U svakom slučaju, pepeo od drveta je zaista korisna stvar koja se može upotrijebiti na mnoge načine. Zato, nipošto nemojte bacati pepeo od drveta, jer bi mogli da se riješite mnogih problema u kući i na imanju.

Leave a Comment