Ovo je NAJBOLJA HRANA za tijelo i mozak : Sa njom možete SMRŠATI dokazano

Uvod:

Heljda je jedna od najboljih namirnica za kontrolu kardiovaskularnih bolesti, povišenog krvnog pritiska, probavnih problema, a ujedno pomaže i u gubitku suvišnih kilograma. Istraživanja su pokazala da heljda ima ljekovita dejstva za brojne zdravstvene probleme.

Značaj heljde za zdravlje:

Heljda je izuzetno korisna za zdravlje zbog visokog sadržaja proteina, aminokiselina, gvožđa, magnezijuma, kalijuma, fosfora, joda, vitamina B1, B6. Nutricionisti često preporučuju uključivanje heljde u ishranu ljudi koji imaju anemiju, hipertenziju ili bolesti jetre.

Heljdina dijeta:

Dijeta se drži 14 dana i omogućava gubitak težine od 7 do 10 kilograma. Ujedno čisti organizam i omogućava odmor želuca i crijeva.

Priprema heljde:

Heljda se može kupiti u svakoj prodavnici zdrave hrane. Priprema heljde je jednostavna. Uveče se zrno heljde zalije kipućom vodom i ostavi preko noći. Ujutru je spremna za upotrebu.

Konzumacija heljde:

Heljda se može jesti bez začina, soseva i soli. Dopuštena je upotreba soja sosa. U toku dana se preporučuje konzumiranje 1 litre kefira i bar 1,5 litra vode. Dozvoljeni su i zeleni čaj i kafa bez šećera. Posljednji obrok se preporučuje 4 sata prije spavanja. U toku dana se preporučuje jedenje voća i povrća (jabuka, narandža, kupus, zeleno povrće, suhe šljive, kašika meda), obarenog zelenog povrća bez soli i začina.

Napomena: Nakon završetka dijete, preporučuje se sačekati još 3-4 dana prije mjerenja težinejer čišćenje organizma nastavlja se još nekoliko dana, nakon završetka ove dijete.

Autor teksta: https://lakofinorecept.info/

Leave a Comment