Uzrok raka otkriven još pre 92 godine: Nobelovac dao objašnjenje i način zaštite!

Godine 1931. nemački naučnik Oto Hajnrih Varburg (1883-1970) primio je Nobelovu nagradu iz medicine. Dr Varburg je otkrio da je rak rezultat anti-fiziološkog načina života.

Anti-fiziološkim načinom ishrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću telo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kiseonikom. Ćelijska kiselost istiskuje kiseonik, a manjak kiseonika u ćelijama stvara kiselu sredinu, prenosi alternativa-za-vas.com.

Tumorska tkiva su kisela, dok su zdrava alkalna

U svom delu “Metabolizam tumora”, dr Varburg je pokazao da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uslova: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kiseonika). Otkrio je da su tumorske ćelije anaerobne (ne udišu kiseonik) i da ne mogu da prežive u prisustvu visoke koncentracije kiseonika. Tumorske ćelije mogu da prežive samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kiseonika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego odbrambeni mehanizam, koji naše ćalije koriste da bi preživele u kiseloj sredini bez prisustva kiseonika.

Zdrave ćelije žive u alkalnoj sredini punoj kiseonika, koja omogućava njihovo normalno funkcionisanje. Tumorske ćelije žive u kiseloj sredini siromašnoj kiseonikom.

Hrana koja zakiseljuje telo:

– Rafinisani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori jer nema belančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljene hidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).

– Meso (sve vrste), proizvodi životinjskog porekla: mleko i sirevi, pavlake, jogurt. Rafinisana so, rafinisano brašno i svi njegovi derivati kao što su: testenina, torte, keks… (Tekst se nastavlaj ispod)

– Sva industrijski prerađena i konzervisana hrana, koja sadrži konzervanse, veštačke boje, arome, stabilizatore itd.

Hrana koja alkalizuje:

– Sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u telu se menja i postaje alkalno.

– Voće. Na primer, limun unutar tela ima veoma visok stupanj alkalnosti (nemojte da vas zavara njegov veoma kiseo ukus).

– Bademi. Vrlo su alkalni.

 Integralne žitarice: jedina alkalizujuća žitarica je proso. Sve ostale žitarice su lagano kisele, ali idealna ishrana treba i određeni postotak kiselosti, pa valja jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju da se jedu kuvane.

NAPOMENA: Sve što se nalazi u ovom tekstu je samo u informativne svrhe, a ne u svrhu pružanja medicinskih savjeta. Trebali biste kontaktirati svog liječnika kako biste dobili savjet u vezi s bilo kojim posebnim zdravstvenim problemom, stanjem ili prirodnim receptom.

Izvor: stil.kurir.rs

Leave a Comment