Recept za mekani turski hljeb u tavi: Savršeni prilog za vaš obrok

Mekani kruh u tavi

Sastojci:

500 gr pšeničnog brašna

10 gr šećera

160 ml tople mlijeka

170 ml tople vode

10 gr suhog kvasca

3 žlice maslinovog ulja

10 gr soli

Sastojci za punjenje

4 žlice maslinovog ulja

1 sušena čorica paprika

Na kobasici Debelo sol

 

Priprema:

U zdjelu dodajemo mlijeko i vodu koju smo zagrijali nekoliko sekundi u mikrovalnoj pećnici. Dodajemo suhi kvasac i miješamo sa nekoliko štapića dok se ne integrira dobro i bez grudica.

Infuziramo šećer i završimo miješanje.

Sada dodajemo prosijano brašno i sol, uklanjamo s površine i ujedinjujemo ga s tekućinom, nastavljamo ga mijesiti rukama i umetamo žlice ulja. Ponovno ga mijesimo i ostavljamo u zdjeli s nekoliko kapi ulja koje pokrivaju površinu tako da se ne stvrdne. Pokrijemo ga folijom i krpom na dva sata kako bi tijesto postalo lakše.

Nakon toga, prevrćemo tijesto na lagano pobrašnjenu radnu površinu. Napravimo veliku kuglu nakon što smo je lagano premijesili i podijelili na šest dijelova. Svaki dio prvo oblikujemo štipanjem unutra, a zatim završimo oblikovanje svake kugle pojedinačno.

Pokrijemo sve kugle deset minuta za odmor, prije nego što ih premijesimo i razvučemo valjkom i malo brašna pospemo po površini, sve do debljine od 0,5 cm i promjera od 20 cm.

Zagrijemo tavu od oko 24 cm na srednjoj vatri, ulijemo nekoliko kapi ulja i kad je vruće stavimo tijesto, malo ga rastežemo prstima i pustimo da se kuha pola minute, okrenemo ga i kad počne nateći mjehuriće okrenemo ga ponovno, bit će prilično napuhano, smanjimo vatru. Još jednom smo ga okrenuli i prešli na fontanu.

Završili smo sa šest porcija i ostavili ih u fontani pokrivene krpom. Pravimo liniju sa 4 žlice ulja i sitno sjeckamo neku sušenu papriku i peršin, koje ugrađujemo u ulje, uz pomoć kista svaki kruh premazujemo i začinjemo debelom solju. Ovo toplo možemo poslužiti da pratimo naš obrok danas, savršeni prilog, uživajte!!

Leave a Comment